Det lyckliga kontoret

kontoret

Rummet fylls av sol, det överfylls. Kontoret ligger mycket högt upp i en smal, glasad byggnad, och rummet översvämmas av ljus. Huset är så högt och smalt att det gungar något när vinden suger tag i det. Inte mycket, men märkbart. Bilden heter Det lyckliga kontoret, ett namn jag inte kan ifrågasätta, det finns inget annat tänkbart namn.

Bilden kom till, som så ofta sker, av en slump. Jag pillade på kameran, på någon inställning, och råkade nudda avtryckaren. Sen på skärmen: Jag såg ljuset, förstärkte, förenklade, och det var inte slumpvis, tvärtom.

Det lyckliga kontoret var inte nödvändigtvis lyckligt. Lyckan tändes inom mig av bilden. Vissa bilder har den förmågan, och dessa bilder vill jag kalla Konst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>