Inspirationen får vingar när luften är ljum

bild_2

Fram och tillbaks gick tankegångarna. En målarkurs för en liten grupp. Måla förmiddagar, fria eftermiddagar, gemensam samling, genomgång med aperitif och middag tillsammans. Afrikansk dans att kombinera, för dem som vill. Utflykter, vinprovningar, vandringar…

Bra, javisst! Men när allt blev mer konkret kom en annan tanke: Varför hålla på att göra lektioner, organisera, undervisa, hålla i grupper när det är det vi gjort nästan hela livet? Är det verkligen så himla kul? Är det det vi vill? Svaret blev ett alltmer tydligt NEJ.

Och plötsligt skingrades dimmorna, konturerna av något annat blev synliga. Vi skapar en mötesplats! En plats för samvaro med människor som har en tanke och vilja att göra något inom det vi kallar kultur. Stort som smått. Kanske att testa en idé i liten skala. En installation i sommarstaden Collioure på kusten. Spänna upp ett par trådar med foton på ett torg i Perpignan. Eller i vårt kök här i byn. En musikkväll på kafét?

Eller helt enkelt att låta ett samarbete växa fram och planeras, med god hjälp av dofter av rosmarin och timjan från vårt vidunderliga berg, världens godaste vin och spänstiga katalanska korvar. Inspirationen får vingar när luften är ljum.

Med livskunskaper, fackkunnande och det vi vet om trakten är vi gärna med, för en idé vi tror på,  i djupare samtal och diskussioner, såväl som i lösandet av praktiska ting. Kanske ses vi i Vingrau!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>